Saturday, 14 March 2015

Hidup Seorang Junior Baker

Dalam x sedar dah lama saya tak berbloger..kuikuikui...dek kerana busy kerja dgn kerjaya . Hidupku seorang hoteller, aku berkerja reception di sebuah resort di Damai Luat..bagi sesiapa yg follow FB kita " Yie Ismail" akan tahu bagai mana saya ..hehehe..Apa khabar warga blogger sekalian...rindu jugak nak blogger balik. Lepas ni kena selalu lah rajin kan dri berblog kan ..x agithuhh...kan..

Berbalik pada Hidup Seorang Junior Baker... sebelum itu saya bahasakan diri saya "Yie" boleh...Yie mmg minat bakery dari kecil lgi, bila time puasa je..bila mak nak buat kuih raya atau biskut raya, Yie pasti akan kacaunya..kalau x sepah dapur 2 bukan Yie lah..hehehehe.

Sampai sekarang Yie masih..berbakery tapi bila balik kampung je..coz time keja xda masa nak bebakery bagai... Sebenar nye memasak atau baker ni mmg minat utama, mmg berniat nak jadi chef terkenal seperti " Chef Wan" oommggg Yie mmg minat dia gila2..haha..tapi bila Yie belajar dploma amik kos pengurusan hotel.. so minat tersebut menjadi hobi sambilan saja..sedih kan.. :( :( .., tapi Yie tetap berazam akan buka kedai bakery kecil. InsyaAllah...doa2 kan yee kawan2..Amin...

So kepada sesiapa yg berminat dgn cita yg terpendam 2 jgn lah putus asa..teruskan mana tahu rezeki, rezeki Allah amat luas.Kepada sesiapa yg berminat nak taw resepi Yie selalu masak ke baker ke..boleh pm tepi heheh..boleh like FB Yie, InsyaAllah Yie boleh share resepi baker yg selau buat..kebanyakan resepi Yie ubah skit coz kita suka try n error ..hahaha

Sekian itu sahaja Yie nak share pada blogger sekalian..harap ampun maaf kalau Yie ada buat salah silap, atau bahasa yg di guna kan kurang paham..#keepsmile #keepstrong #sahabatselamanya